onsdag, juni 12, 2024
Hjemindymedia.noHvilken kryptovaluta blir den dominerende i fremtiden?

Hvilken kryptovaluta blir den dominerende i fremtiden?

Akkurat nå er det Bitcoin som regjerer markedet for kryptovalutaer, men er det dermed sagt at det alltid kommer til å være sånn? Det er ekspertene svært uenige om, men mye tyder på at det ikke bare er opplest og vedtatt hvilken kryptovaluta som kommer til å bli den dominerende i fremtiden. Her skal vi se litt nærmere på hva som kan avgjøre slaget.

Hva er kryptovaluta?

For å kunne vurdere hva som skal til for å bli den dominerende kryptovalutaen på markedet, skal vi først og fremst se litt nærmere på hva en kryptovaluta er. Bitcoin var den første kryptovalutaen på markedet, og revolusjonerte fintech-bransjen med det man kaller blokkjedeteknologi, som er teknologien bak bitcoin for å verifisere transaksjonene. Uansett hva man måtte mene om Bitcoin og om hvorvidt den beholder førsteplassen i tiden fremover, så var det en helt revolusjonerende teknologi.

Denne teknologien har andre kryptovalutaer bygget videre på og videreutviklet, og dermed fortoner den seg litt forskjellig med ulike kryptovalutaer. Med kryptovalutaen IoTA, er det for eksempel verken noen blokk eller kjede, men en floke, som man kaller the tangle. Kryptovalutaer som Ethereum og Ripple, har også jobbet med å effektivisere blokkjeden, så den bruker mindre energi og mindre tid. Det er mange som for eksempel mener at det tar altfor lang tid med Bitcoin-transaksjoner.

Det som er felles for de fleste kryptovalutaer, er at de er såkalt desentraliserte. Det vil si at det ikke er noen som eier kryptovalutaene eller regulerer verdien.

Miljøaspektet

Det er også derfor spørsmålet om hvilken kryptovaluta som kommer til å bli dominerende i fremtiden også innebærer et miljøaspekt. Det er nemlig sånn at vi er blitt langt mer bevisste på det punkt, og hvis det ikke skjer forbedringer med Bitcoin, så er det mange som tror at dominansen vil overgå til en mer miljøvennlig kryptovaluta. Det vil si en kryptovaluta som bruker mindre energi og som bruker servere som får energien fra en grønn kilde. Mange servere får energi fra kullkraft, og andre lite klimavennlige kilder. Dette er det kommet økt fokus på, og det kan ha noe å si for hvordan utviklingen blir for kryptovaluta i fremtiden.

Volatile valutaer

En annen ting som kommer til å ha betydning, er hvor godt man kan utnytte de volatile endringene i valutaens verdi. For Bitcoin så finnes det allerede mange løsninger som Bitcoin Evolution, som i løpet av splittsekunder kan treffe beslutninger om kjøp og salg for å utnytte volatiliteten.

I tillegg vil det nok også være avgjørende hvor mange steder man kan bruke kryptovalutaer. Det er per dags dato ikke sånn at man kan gå inn i hvilken som helst butikk og betale med Bitcoin, men det er allikevel flere steder man kan bruke Bitcoin, enn andre kryptovalutaer. Det er ingen tvil om at vi går en spennende utvikling i møte med tanke på kryptovalutaer, og hvilken som vil vise seg å være dominerende. Kanskje er den ikke en gang oppfunnet enda? Det vil bare tiden vise.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær