mandag, april 22, 2024
HjemKlassikereEr Bitcoin for alle?

Er Bitcoin for alle?

Du har helt sikkert hørt om Bitcoin, det kan man nemlig nesten ikke unngå hvis man følger med i media. Men er det noe som er forbeholdt fintech-entusiaster, eller er det noe som alle med fordel kan holde et ekstra godt øye med? Det skal vi se litt nærmere på her.

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er den dag i dag den første og den største kryptovalutaen på markedet. Kryptovaluta er en digital valuta, som utelukkende eksisterer elektronisk. Den har allikevel en verdi, men denne reguleres ikke av noen sentralbank eller pengeinstitutt. I stedet er kryptovaluta, eller de aller fleste kryptovalutaer det man kaller desentralisert. Det vil si at det ikke er noen som eier den. Mange mener derfor at kryptovaluta er den mest demokratiske type valuta som finnes i dag, og at det kommer til å bli et langt større fenomen i fremtiden.

Bitcoin bygger på det man kaller blokkjedeteknologi for å bekrefte transaksjoner, og det gjør den hel spesiell. Man kan anonymt og sikkert overføre med kryptovalutaer, og det er også det som har gjort at kryptovalutaer kanskje fikk et litt ufortjent rykte for å være spesialtilpasset til lyssky virksomhet og kriminalitet. Men det er altså ikke nødvendigvis tilfellet.

I dag er det ikke utelukkende Bitcoin som finnes på markedet for kryptovaluta. Det finnes også andre, og konkurrentene er kommet strømmende til med nye og på mange måter kanskje forbedrede utgaver av den blokkjedeteknologien som Bitcoin bygger på.

Verdien av Bitcoin skjøt i været i slutten av 2017, og etter det er det mange som håper på at dette skal skje igjen, og det er mange som anser kryptovalutaer, ikke bare Bitcoin, som investeringsobjekter. Det hersker dog også stor diskusjon omkring hvilken av de mange kryptovalutaer som kommer til å bli den dominerende varianten i fremtiden. Selv om Bitcoin er størst akkurat nå, betyr det ikke at det nødvendigvis alltid vil være sånn. Det skal man også ta høyde for hvis det er noe man vurderer å investere i.

Hvor kan man bruke Bitcoin?

Hvis man skal kjøpe andre kryptovalutaer, så skal man som regel ha Bitcoin eller en annen stor kryptovaluta for å kunne handle på kryptobørser, hvor man kan handle med mindre valutaer. Derfor kan det være et formål for noen, for å få tak i Bitcoin.

For andre handler det om investering. Bitcoin er nemlig en svært volatil valuta. Dette kan man utnytte ved aktivt å investere og kjøpe og selge på det helt riktige tidspunkt, men når denne utviklingen kan skje i løpet av splittsekunder, og ergo er det altså ikke noe mennesker er i stand til å gjøre effektivt. Derfor finnes det kryptoroboter som Bitcoin Era , som kan agere mye fortere enn det mennesker kan, og utnytte volatiliteten.

Det er også blitt sånn at enkelte nettbutikker, reiseselskaper og flyselskaper, har begynt å ta imot Bitcoin som betalingsmiddel. Det er dog ikke sånn at du kan bruke kryptovalutaer som betalingsmiddel overalt, men det er en prosess som er i utvikling og som mange følger spent med på.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær