tirsdag, mai 21, 2024
HjemKlassikereSpillenes utvikling

Spillenes utvikling

Spillene har eksistert så lenge vi mennesker har vært bevisste og har levd i samfunn. Vi har et innebygd konkurranseinstinkt, og der kommer spillene godt med. De gir god underholdningsverdi og lar oss vise hva vi er gode for, uansett om det er i sjansespill, i strategiske spill eller i skikkelige nøtter for hjernen. 

Vi kan spille alene og sammen med andre, noe som gir oss muligheten til å utvikle egne ferdigheter eller å være sosiale. Spill har dessuten vist seg å bidra til en sunnere hjerne, og alt dette tatt i betraktning er det kanskje ikke så rart at spill i alle former er mer populære enn noen gang tidligere.

Spillene utvikler seg hele tiden

De første spillene var av den enklere sorten. Fortidens mennesker brukte det de hadde – det være steiner, kvister eller annet fantasien kom opp med – for å lage konkurranser og spill. Etter hvert som samfunnet ble mer komplekst, ble også spillene det. Strategispill som sjakk så dagens lys, kortspill ble en realitet, og det ble utviklet brettspill som Ludo og Monopol. Dette var spill alle visste om og spilte, det var nemlig ikke så ofte nye spill dukket opp.  

I dag er realiteten en helt annen. Spillene finnes i hopetall, og de kommer både i fysisk og digital form. Det dukker til stadighet opp nye spill også, og de utvikles og blir bedre og bedre. Så hva kan vi egentlig forvente av fremtidens spill?

Digitale spill

De siste tiårene har teknologien skutt fart, og det har gitt forbrukerne mange fordeler. Stort sett alt vi trenger er samlet på internett, og vi kan besøke internett via mobilen, via nettbrettet eller via datamaskinen. Internett og bedre tilgjengelighet har åpnet dørene til et nytt spillunivers, der tusenvis av spilltitler i alle mulige sjangre er tilgjengelig via få tastetrykk.

Du trenger ikke lenger å drasse med deg Monopol-eska eller Trivial Pursuit når du skal henge med venner – i dag kan dere spille de samme spillene på nettet, og dere trenger ikke engang å være på det samme fysiske stedet.

En globalisert verden

Ikke bare kan du spille med venner via internett – du kan spille med folk fra hele verden og stifte nye bekjentskaper. Norske spillere søker etter gode spill og nye spilltitler på norske nettsider, på samme måte som finske spillere sjekker nettsider som fredrikantupa.fi for de seneste nyhetene i spillverdenen der de befinner seg. Spillingen foregår på tvers av landegrenser, og spillerne kan ta i bruk kanaler som Twitch for å kommunisere med andre underveis eller for å dele erfaringer.

Fremtidens spillDet kan være vanskelig å følge med på alle nye spillsensasjoner som kommer, for det er mange av dem. De senere årene har VR-briller dukket opp, som gir en virkelighetsbasert spillfølelse der du ser handlingen i 3D. Grafikken i nye spill er upåklagelig – nesten menneskelig – og det tar spillopplevelsen til nye høyder. Dessuten blir konseptene mer kompliserte, og spillopplevelsene bedre. Hva som venter i fremtiden er det umulig å spå, men med tanke på hvordan teknologien utvikles, er det åpenbart mye spennende i vente på spillfronten.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær