onsdag, juni 12, 2024
Hjemindymedia.noDe beste spillkonsollene på markedet

De beste spillkonsollene på markedet

Da de første spillkonsollene så dagens lys, var valget enkelt. Du hadde nemlig ikke så mange valg. Ville du spille Super Mario, var det Nintendo 64 som var veien å gå, og foretrakk du litt røffere spill, var PlayStation et bedre alternativ. Bransjen bet seg imidlertid raskt merke i at spillerne elsket spillkonsoller, og på få år hadde antall leverandører av konsoller og antall spill økt betraktelig. I dag finnes det et hav av både konsoller og spill, og for nybegynnere innen spilling kan det virke håpløst å skulle velge den rette konsollen.

PlayStation    

PlayStation er et naturlig valg for mange, rett og slett fordi det er et anerkjent merkenavn med lang fartstid. Konsollen kommer i mange varianter, noe som gjør at både de med smellfeit lommebok og de med litt mindre å rutte med kan investere i PlayStation-konsoller de faktisk har råd til.

Vil du ha det beste av det beste, er det PlayStation 5 som er det beste valget. Dette er en helt ny konsoll med mange nye funksjoner; blant annet har den et fantastisk brukergrensesnitt og grafikk utviklet av de beste i verden.

Er det kvalitet til en rimeligere penge du er ute etter, kan PlayStation 4 også anbefales. Dette er forgjengeren til PlayStation 5, og derfor er ikke alle funksjoner like forseggjort. For vanlige spillere lever den uansett opp til forventningene hva gjelder både grafikk, grensesnitt og tilgjengelige spill.

Xbox

Øverst på tronen, ved siden av PlayStation, troner Xbox-konsollene. Det er en noe nyere spillkonsoll, men den har rukket å komme i flere varianter, den også. Det beste med Xbox-konsollene er at de er særdeles raske, og derfor egner de seg godt for utålmodige spillere som ønsker seg effektive løsninger uten hakking, lasting og lange ventetider.

Verdt å nevne er kongen av Xbox – Xbox Series X – som leverer toppscore på alle punkter. For de mer gjennomsnittlige spillerne Xbox Series 5 også å anbefale. Den er litt rimeligere, men ikke veldig mye dårligere.

Spillkonsoller er populære verden over

I Norge har vi spilt på spillkonsoller så lenge de har eksistert. Vi følger nøye med på hvilke nyheter som vanker innenfor den teknologiske verdenen som kan påvirke fremtidens spillkonsoller, og det gjør spillere i resten av verden også. I Finland kan en lese nyheter innen spill og teknologi hos aktører som pixelem.fi, og tilsvarende nettsteder finnes verden over. Med de nyeste spillkonsollene er det dessuten mulig å koble seg opp på internett, slik at du kan spille med noen av disse spillerne om du ønsker det.

Smak og behag

Selv om noen elementer er viktigere enn andre når du skal velge spillkonsoll, er det meste et spørsmål om smak og behag. Alle konsollene som lanseres i dag er gode, og selv om noen har litt bedre grafikk og andre har litt bedre ytelse eller flere tilgjengelige spill, er du garantert en god spillopplevelse uansett. Derfor er det opp til deg om det er prislappen, spillene eller utseendet på konsollen som avgjør hva du til slutt ender opp med.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær