onsdag, juni 12, 2024
HjemAnbefalteSlik virker normal søvn

Slik virker normal søvn

Mange nordmenn sliter med å sove i hverdagen, og enda mer i helgene. Alle har godt av en god natts søvn en gang iblant, og for andre så trenger man dette konstant. Hvis du noen gang har opplevd netter med dårlig søvn, så vet du fort hvordan dette vil påvirke humøret ditt, yteevnen og konsentrasjonen din. Det sies at søvn er en tredjedel av livet vårt, og her er det dessverre altfor mange som tar søvn som en selvfølge, eller ignorerer faktum at søvn er veldig viktig for oss.

Når vi sover, så er det en del prosesser som settes i gang for å gjøre oss klar til dagen etter. Når du sover, så blir energinivået ditt lavere under søvn og kroppstemperaturen din blir automatisk regulert. Dersom du ikke får nok søvn, så vil du få tilsvarende normal til høy kroppstemperatur. Noe som gjør det vanskelig for deg å komme i dyp søvn. For å kunne bygge opp kroppens vev, så bør du sove en normal mengde hver eneste natt.

Skap en bedre atmosfære på soverommet

Hvordan kan du sove avslappet? Det første du må fokusere på er rommet. Hva skal du ha på soverommet ditt, hvorfor skal du ha det der og er det positivt for søvnen din? Mange nordmenn bør investere mer i en god seng og dyne. Man bruker en tredjedel av livet på dette. Derfor bør du kjøpe en god dyne som gjør det avslappet! Hos hugged.no får du forskjellige alternativer, hvor vektdyne er et av dem. Dette er med på å gi deg en god og avslappet følelse på soverommet.

Dersom du klarer å skape en god atmosfære på soverommet, så vil sjansen være større for at du også klarer å få en god natts søvn. Søvn har tross alt en avgjørende betydning for kroppens immunforsvar. Dersom du ikke får søvnen du trenger, så vil ikke kroppen danne en rekke stoffer som er meget viktige for immunsystemet. Du bør derfor alltid være sikker på at du har en god atmosfære på soverommet. En annen måte å få til dette på er å ha det kjølig i hele rommet.

Ikke ha arbeidsplassen på soverommet

En stor tabbe veldig mange nordmenn gjør, er å stasjonere arbeidsplassen sin på soverommet. De med hjemmekontor har ofte en tendens til å gjøre dette da de ikke har et ekstra rom hvor de ellers kunne hatt et separat kontor. Det er en veldig stor ulempe da det krever at du har en del elektronikk på soverommet. Dette bør i mange tilfeller unngås, da du bør skille arbeidsplassen og soverommet.

Hjernen lærer seg å skape assosiasjoner til omgivelsene du er i, og det kan være en forstyrrelse for hjernen og kroppen din dersom du har arbeidsplassen på soverommet. Hvis du klarer å unngå dette, så vil du få mindre assosiasjoner som stress, høy intensitet og utmattende dager på soverommet. Dette er et rom for å slappe av i, og resultatet av det vil kunne være at du får en normal søvnrytme.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær