fredag, april 12, 2024
HjemAnbefalteFor deg som sliter med skuldersmerter

For deg som sliter med skuldersmerter

Det er mange som sliter med vond rygg og nakke, spesielt om man har en kontorjobb der man ender opp med å sitte mye stille foran en datamaskin. Disse smertene kan være utrolig vonde og de kan rett og slett sette en liten demper for gleden i hverdagen. Smerter i rygg og nakke snakker vi mye om og det finnes mange gode tips og triks for hvordan man skal håndtere det. Men, hva skal man gjøre når man får ordentlig vondt i skulderen.


Vedvarende smerter i skulderen eller smerter som ofte kommer tilbake kan gjøre at hverdagslige gjøremål som å kle på seg, nå noe som er plassert i høye skap eller vinke. Det er klart at dette kan være utrolig plagsomt og noe som i høy grad påvirker hverdagen. Vi skal derfor ta deg igjennom hva dette kan være, og deretter gi noen tips.

Hvorfor har jeg så vondt i skulderen?

Vedvarende smerter i skulderen kan ofte skylles det som kalles for frossen skulder. Mange som går med skulderproblemer til legen vil ofte få beskjeden om at dette kommer til å gå over av seg selv, men det finnes god og effektiv behandling mot plager av frossen skulder. Det er en god ide å komme i gang rask slik at man kan begynne smertelindringen så raskt som mulig. Om du kommer raskt i gang så kan det også føre til at sekundære plager og smerter kan forhindres. Selv om man sier at dette er en diagnose som oftest stilles til kvinner og oftest mennesker i 50-70-års alderen, så kan det fint ramme andre aldre og kjønn også.

Det som er spesielt med frossen skulder er at det kan oppstå helt plutselig. Man kan også få det etter en skade, men det kan oppstå uten at noen spesielt har skjedd med deg. Derfor tenker mange at det kommer til å gå over av seg selv, men det kan faktisk ta opptil syv år før det går over. Det er klart at det kan gå over før det, men det anbefales at man får behandling for en vond og frossen skulder slik at det ikke blir noen store konsekvenser i årene etterpå. Behandling kan for eksempel være timer hos fysioterapeut eller et besøk hos Klinikk for alle.

Hva skal man gjøre om man har frossen skulder?

Som sagt så er det en god ide å for eksempel besøke Klinikk for alle dersom du får beskjed av fastlege at dette er noe som kommer til å gå over av seg selv. Det anbefales nemlig at man gjennomgår en form for behandling i og med at musklaturen sakte, men sikkert forsvinner fra skulderen når du ikke bruker den normalt. Det vil si at rehabiliteringen og opptreningen i ettertid vil bli veldig mye lenger enn nødvendig, og det kan føre til at du har mer vondt enn det som er nødvendig.  Forhåpentligvis slipper du å gå med vondt i skulderen i syv år, og vi håper at du søker hjelp dersom du sliter med dette.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær