torsdag, april 25, 2024
HjemAnbefalteSlik unngår du søvnproblemer

Slik unngår du søvnproblemer

Mange nordmenn har søvnproblemer som følger av ulike årsaker. En veldig kjent årsak kan være et dårlig søvnmønster som har utviklet seg over tid i oppveksten. I andre tilfeller kan det være slik at man bare har problemer med å sove innimellom, noe som er helt normalt. For å unngå søvnproblemer, så bør du gjøre noen tiltak slik at du aldri behøver å være våken til langt ut på natta igjen. 

Det krever at du omstiller deg og bygger opp gode vaner. Det er ikke alltid like lett, men med disiplin, interesse, viljestyrke og engasjement, så er dette fullt mulig. Det tar tid å bygge opp alle disse faktorene. Du bør nok begynne med å finne ut av hvor mange timer søvn du trenger daglig. Dette er litt forskjellig fra person til person, men hovedregelen er at man ikke bør sove under 7 timer og heller ikke mer enn 9 timer. Dette kan som sagt variere veldig.

Oppretthold gode rutiner og vaner

De gode rutinene og vanene dine vil gi et sluttresultat av søvnkvaliteten din. Det er ikke alle som bryr seg om gode rutiner og vaner. Det fører til at en alltid gjør det samme om og om igjen En god rutine kan være at du går i seng til et visst tidspunkt hver eneste dag. Senga di er vel så viktig for en god natts søvn. Hos Sovbedre.com vil du kunne finne et godt utvalg av senger og madrasser.

Du kan enkelt skape et godt søvnmønster ved å sette en alarm på mobiltelefonen din hver eneste dag, både på kveld og morgenen. For å opprettholde denne rutinen, så bør du alltid legge deg litt før tidspunktet du har satt opp til å sove. Det gjør at du roer deg ned, får mindre å tenke på, og kan heller slappe av med fokus på å sove. Dette bør du gjøre til en vane over tid, slik at du aldri må engste deg for søvnproblemer igjen.

Unngå elektronikk på soverommet

Den største feilen veldig mange gjør er å ta med seg laptop, mobiltelefon, tablet og andre elektroniske gjenstander på soverommet. Dette er en energisluker og legger fokuset ditt på mange andre områder enn søvn. Dersom man ønsker en bedre søvnrytme, så bør man kutte ut dette med en eneste gang. Jo mindre tid øynene våre bruker på å se inn i en skjerm rett før leggetid, jo mer kan du slappe av og fokusere på å sove. Dette bør være et must for veldig mange, da dette er med på å påvirke søvnmønsteret vårt.

Du bør derfor alltid unngå elektronikk på soverommet. Dersom du trenger mobilen til å sette opp en alarm, så er det anbefalt å sette mobilen langt vekk fra deg selv, slik at du ikke hele tiden blir liggende og se på mobiltelefonen annethvert minutt. Unngå søvnproblemer ved å opprettholde gode rutiner og vaner, kjøp en seng som er komfortabel og unngå for mye elektroniske enheter på det eneste rommet hvor du har tenkt til å slappe helt av.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær