onsdag, juli 24, 2024
HjemSisteHvilken type edderkopp er verdens største?

Hvilken type edderkopp er verdens største?

Det finnes mange forskjellige typer edderkopper, og det er vanskelig å si hvilken som er den største. Det er mange faktorer som spiller inn, som for eksempel arten og alderen til edderkoppen. I denne artikkelen skal vi fortelle litt om den aller største!

Hva er en edderkopp?

En edderkopp er en type insekt som hører til underordenen Araneomorphae i den store gruppen av insekter som kalles benve process for å spinne tråder av silke. De fleste edderkopper har også giftige kjertler, og mange av dem kan bite mennesker. Giftstoffet i en edderkoppsgift kan forårsake smerte, hevelse og kraftig svie, men det er ikke farlig for livet.

Det finnes mer enn 40 000 arter av edderkopper over hele verden, og noen av dem er veldig store. De fleste edderkopper har fire par bein, og de aller fleste av dem kan flytte raskt når de skal jakte byttedyr eller unnslippe rovdyr. De fleste arter lever i land, men noen lever i vann, og noen få er parasittiske. Edderkopper spiser insekter, og de fleste av dem spinner silkede tråder som brukes til å fange byttedyr.

Verdens største edderkopp

ifølge Guinness World Records, er Goliath birdeater (Theraphosa blondi) verdens største edderkopp med en vekt på inntil 170 gram. De kan bli opptil 12 cm lange, inkludert bena! Edderkoppen har en estimert levetid på rundt 15-25 år for jentene og 3-6 år for guttene. Selv om at navnet indikerer at den spiser fugler, gjør det i virkeligheten ikke det, i vertfall ikke ofte.

Hvor finner man dem?

Man finner denne enorme edderkoppen i Amazonas-regnskogen i Sør-Amerika, og det er faktisk ikke uvanlig å spise edderkoppen, og i noen området anses det faktisk som en delikatesse.

De største edderkopene i verden er ofte funnet i tropiske og subtropiske strøk, hvor det er varmt og fuktig. De fleste av disse edderkoppene er ikke farlige for mennesker. Uansett er det nok mange som håper å aldri må møte på kjempen fra Amerika.

Forrige artikkel
De 5 største hunderasene i verden
Neste artikkel
RELATERTE ARTIKLER

Mest populær