søndag, juli 21, 2024
HjemSisteFenomenet Bitcoin forklart

Fenomenet Bitcoin forklart

Bitcoin er kjent over hele verden, og du har mest sannsynlig hørt om det selv. Bitcoin er en kryptovaluta som har blitt utrolig populær de siste årene, og vi kan se tilbake på en helt enorm vekst i verdi. Men hvor kommer egentlig Bitcoin fra, og hvorfor er skaperen anonym? Nå skal vi ta et litt dykk inn i Bitcoin sin historie, for å få et innblikk i hva det egentlig er.

Bitcoin Norge har undersøkt fenomenet med Bitcoin, og funnet en masse informasjon om det. Dette er supert for de som ønsker å investere i Bitcoin, eller bare ønsker å vite mer om kryptovalutaen, og kanskje finne ut hva som er årsaken til den høye vekstverdien. 

Hva er kryptovaluta?

Først og fremst må vi se på hva en kryptovaluta er og hva som kjennetegner dem. Kryptovaluta er en form for digital betaling som kan byttes mot tjenester og varer. Den bruker en teknologi som kalles blockchain som styrer og registrerer transaksjoner og gjør den sikrere. Kryptovaluta er som nevnt online, noe som betyr at den ikke fungerer med fysiske mynter og sedler. Selve valutaen er lovlig, men er ofte forbundet med ulovlige handlinger. Man kan bruke kryptovaluta til å kjøpe varer på nett, spille på casino eller til og med handle varer i fysiske butikker med en såkalt Bitcoin lommebok.

Verdien på kryptovalutaer bestemmes av tilbud og etterspørsel, på samme måte som andre valutaer. Men i motsetning til de «vanlige» valutaene vi kjenner, som euro og kroner, er det ikke er noe sentralbank eller finansinstitutt som påvirker verdien videre. I tillegg svinger denne valutaen mye i verdi sammenlignet med mer etablerte valutaer. Hvor mye en Bitcoin er verdt vil med andre ord, være avhengig av hvor mye folk er villige til å betale for det.

Hvem har laget det?

Bitcoin ble først anerkjent gjennom en publikasjon i 2008 av en person under aliasnavnet Satoshi Nakamoto. Navnet er et pseudonym, og vi vet faktisk ikke hva det sanne navnet og identiteten til skaperen bak Bitcoin er.

I tillegg til å være en populær betalingsmåte og ikke minst en investeringsmulighet, har Bitcoin blitt veldig opp hauset av investorer og kjendiser som Tesla-eier og gründer Elon Musk. Han har gjentatte ganger uttrykt sin kjærlighet og interesse for kryptovaluta, og til og med gitt Tesla-kunder muligheten til å kjøpe luksusbilene sine med Bitcoin.

Hvordan kjøpe Bitcoin?

Bitcoin kan kjøpes online på forskjellige handelsplattformer. Noen tenker at Bitcoin er hemmelig eller kriminelt, men i virkeligheten er valutaen helt lovlig og tilgjengelig for alle online. Alt du trenger å gjøre er å finne en ønsket handelsplattform som tilbyr Bitcoin. Når du har funnet ønsket nettsted, søker du etter Bitcoin og legger inn hvor mye du vil kjøpe – så eier du Bitcoin, enkelt som det. Du kan nå kjøpe og selge den når du vil.

Du kan også kjøpe Bitcoin direkte fra andre Bitcoin-eiere, og i noen land finnes det også Bitcoin-minibanker. Noen minibanker er toveis, så du kan både kjøpe og selge Bitcoin mot lokal valuta, mens andre lar deg bare kjøpe.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær