fredag, mai 24, 2024
HjemSisteKom i gang med kryptovaluta

Kom i gang med kryptovaluta

Aldri før har det vært så mange som investerer, og derfor er det faktisk et helt ideelt tidspunkt å kaste seg i det, hvis det er noe man synes en interessant og ønsker å lære mer om. Det er nemlig flere og flere som tenker på aksjer som et alternativ til for eksempel pensjonssparing, fordi vi ikke lenger kommer til å få en like god pensjon som det generasjonen før oss har fått. Og det å investere handler virkelig om å være i det for fremtiden.

Men det å kaste seg ut i å drive med krypto eller andre typer aksjer, er kanskje litt forvirrende, og da er det bra at det økende antallet av folk som vil gjøre det, virkelig har hevet nivået og ikke minst tilgjengeligheten, når det kommer til å lære mer om krypto og aksjer. To sider som kan være fine hvis man er spesielt interessert i å lære og for eksempel Bitcoin, er sider som for eksempel https://bitcoinscodepro.com/se/, som er svensk, og https://bitcoin-codenorway.com/ som også er en internasjonal side, men med fokus på Norge, hvis det er det man ønsker seg.

Uansett hvilken type kryptovaluta man synes er mest interessant, er det viktig at man virkelig bruker tid på å sette seg inn i de tingene man trenger å vite, for det å skulle begynne med noe helt nytt, og særlig når det er penger involvert, er faktisk ikke bare, bare, selv om man ikke trenger å investere mye i det hele tatt for å komme i gang med å investere. Man kan investere så lite som under hundre kroner for å komme i gang.

Kunnskap er essensen

Men når man skal lære seg noe nytt, er kunnskap virkelig essensen, og det å lære seg forskjellen mellom de forskjellige typene og bruke de verktøyene som teknologien gir oss, til å for eksempel høre på podkasts om det, bli med i fellesskap gjennom apper, eller begynne å finne ut av hvilke app og plattform man har lyst til å begynne å kjøpe gjennom, når og hvis man er klar til det, er et bra sted å begynne.

Men hvordan skal man egentlig tenke når det kommer til risiko og investeringer og strategi? Her er noen grunnleggende ting som er gode å tenke på.

Tenk over dette

Når det kommer til å drive med dette, er det litt som med penger og risiko generelt – det er noen ting som er gode å bruke som retningslinjer, sånn at man kan få lov til å sove litt bedre om natten. Og noen av de tingene som er bra når det kommer til investeringer er å generelt holde risikoen nede.

Dette kan være gjennom å fordele investeringene sine bredere. Det kan være å bare investere med et langsiktig perspektiv, altså over fem år frem i tid, og det er ikke minst det at man aldri investerer penger man enten ikke har, eller penger man har, men trenger. For risikoen for å miste er der, og det må man være forberedt på.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær