søndag, juni 23, 2024
HjemAnbefalteCFD-handel – den moderne valutahandel

CFD-handel – den moderne valutahandel

Har du tenkt å handle på finansmarkedet, men synes det virker alt for komplisert og du er usikker på hvor du skal begynne? Da kunne CFD Trading være noe for deg. I og med at CFD’er koster forholdsvis lite og man kan handle med dem uansett hvor man er, byr de på en lav inngangsbarriere til finansmarkedet.

Hvor kan jeg handle CFD?

CFD handleplattformer er meget enkle og intuitive å bruke og har man først valg en handleplattform som f.eks. valutamegler.no, tar det ikke lenge, før du har gjort deg kjent med og blir trygg på plattformen.

Hva er CFD?

Forkortelsen CFD står for Contract of Difference, det som vi på norsk typisk ville kalle for finansielle differansekontrakter og er en enkel og fleksibel måte å investere i og handle med nærmest hva som helst. Bare for å nevne noen få og kanskje også de mest populære i CFD trading med aksjer, valuta, kryptovaluta, olje og gull – men mulighetene er nærmest uendelige og alt kan handles fra samme sted.

CFD er et derivat som er basert på en enkelt underliggende aksje og du spekulerer i utviklingen av den underliggende pris i det valgte markedet, uten å gå inn i et eierskap av dette.

La meg komme med et kort eksempel, for å simplifisere dette:
Beslutter du deg eksempelvis for å handle med Apple aksjer og din etterforskning peker på at aksjekursen mulig vil falle, kan du åpne en CFD salgsposisjon (kort) på Apple. For hvert poeng som Apple aksjekursen faller under den verdien, hvor du valgte å åpne din posisjon, vil du skape en gevinst og tjene penger. Men vær oppmerksom på at CFD er et giret produkt og det motsatte kan også skje, hvis markedet flytter seg mot dine forutsigelser.

Fordeler ved CFD-handel

Som allerede nevnt er et av fordelene ved CFD-handel, at man ikke trenger å investere i hele produktet eller varen, kalt aktivum. Når du før eksempelvis hadde tenkt å investere i olje, måtte du investere i selve selskapet som eier oljen, noe som medfører en selskapsrisiko. Og selv om oljeprisen kanskje stiger, kan det gå dårlig med selskapet du har investert i og aksjekursen dermed falle.

En annen fordel er, at giringen er større ved CFD-handel enn med en tradisjonell handel. Når man girer sin investering, mangedobler man sin gevinst – men selvsagt også sitt tap. Kjøper man en aksje, fastsettes dens verdi daglig på fondsbørsen på basis av utbud og etterspørsel. Har man f.eks. kjøpt aksjer til en verdi på 10.000 NOK til en kurs på 100 og disse stiger med 6% (til 106) i løpet av en periode, vil man ha en fortjeneste på 600 NOK. Med en giret CFD-kontrakt forholder det seg på en annen måte. Med en CFD-kontrakt kan man gire, så man eksempelvis satser 15 gange aksjens bevegelse. Med en giring på 15 vil en kursendring på 6% dermed plutselig bety en gevinst eller et tap på 90% (6×15).

Motsatt tradisjonelle former for investering, kan du ved CFD-handel både åpne kjøpsposisjoner (lang) og den omtalte salgsposisjon (kort) og du kan handle 24 timer i døgnet.

Velger du å investere i CFD-er kan du opprette en konto og betale med kredittkort – se en kredittkort oversikt her.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær