onsdag, juni 12, 2024
Hjemindymedia.noEU har foreslått nye lover som stenger ute tenåringer fra sosiale medier....

EU har foreslått nye lover som stenger ute tenåringer fra sosiale medier. Kjenner du noen som sliter med livet om det skjer?

sosial

Det er under European Data Protection Regulation Act byråkratene i EU ønsker å legge inn den nye lovgivningen. Det nye lovforslaget kan få store konsekvenser for bruken av sosiale medier i Europa, og det er nå til ettersyn før det skal legges ut til avstemning. Det har til nå vært lite informasjon om saken fra EU-systemet, men utgangspunktet er at denne lovgivningen skal gjøre slik at personer som ikke er myndige vil måtte ha skriftlig tillatelse fra sine foreldre eller foresatte for å kunne bruke tjenester som Facebook eller Snapchat. I første omgang foreslår man at aldersgrensen heves fra 13 til 16 år. Men det ligger antydninger i forslaget om at det kan bli aktuelt å heve dette til 18 år. Men det er lite trolig dette blir utfallet.

Det er problemer med å identifisere personer i denne aldersgruppen som er et av problemene med sosiale medier, og det fryktes at unge personers kontoer kan bli misbrukt i forbindelse med terror og annen kriminalitet. Dette er altså bakgrunnen for at de ønsker å heve aldersgrensen eller ansvarliggjøre foreldrene. Det er Huffington Post som melder dette.

Om dette blir en realitet så kan det endre store deler av bruken av sosiale medier og livsstilen til den oppvoksende generasjon. Men de fleste foreldre vil vel gi etter og gi sin underskrift etter hvert.

sosial2

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær