onsdag, mai 22, 2024
Hjemindymedia.noSlik lager du en rakett av cola og mentos

Slik lager du en rakett av cola og mentos

cola

De fleste har fått med seg at det skjer en kjemisk reaksjon når man blander mentos og cola. Men visste du at du kan lage en rakett med potensiale til å lette 30-40 meter fra bakken? I videoen under ser du hvordan dette kan gjøres. Men for enkelhets skyld har vi laget en kjapp bruksanvisning:

1. Kjøp inn noen flasker cola-light og mentos. Fortrinnsvis med mintsmak, ettersom disse fungerer best av en eller annen grunn.
2. Fest noen mentos på en tape-bit og heng de ned i flasken. Men ikke så langt ned at de kommer i berøring med colaen. Se video for bedre illustrasjon.
3. Skru på korken og hold flasken opp ned. Rist flasken i cirka 20 sekunder til du ser at det blir en reaksjon i flasken.
4. Finn en vei med asfalt. Kast flasken høyt opp i luften og la den falle mot bakken. Når den treffer bakken vil den fyke til værs. Det er treffpunktet som kommer til å avgjøre hvor høyt den går. Så prøv å få den til å lande med toppen først. Da blir effekten best.
5. Vær forsiktig. Det er bra trøkk i en slik rakett, så bruk vernebriller og annet verneutstyr. Og løp vekk så raskt du kan.

Her er videoen av en gal russer som liker å drive med slikt:
[fb_bar_share]

[fb_bar_like]
[fb_like_page]

Kilde

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær