onsdag, juli 24, 2024
HjemSisteLær deg å spille Teas Hold’em

Lær deg å spille Teas Hold’em

Texas Hold’em er et kortspill som de aller fleste kjenner til. For ikke bare er det en utgave av spillet poker, som er et ikonisk kortspill i kulturen vår, men det er også kanskje den aller mest kjente typen poker, og derfor et navn som de aller fleste kjente. Når det kommer til poker og populærkultur som film, musikk og andre ting, er det nemlig ofte Texas Hold’em det blir spilt, og derfor er det også mange som ønsker å lære seg å spille dette spillet, så det får du lov til her. Det er ganske enkelt.

Det å spille kortspill er noe mange elsker, og den statusen poker og ikke minst Texas Hold’em har i populærkulturen vår, har gjort at det er utrolig mange som har lust til å lære seg å spille nettopp dette kortspillet – til tross for at det finnes utrolig mange andre bra kortspill på samme nivå. Det er ett og slett et spille som ikke bare er gøy å spille for å spille, men som også er gøy å spille på grunn av den enorme kulturelle arven som ligger begravet i spillet.

Reglene i Texas Hold’em

Man spiller Texas Hold’em med alt fra 2-15 spillere, men det er absolutt best hvis man spiller med mellom 5-8 spillere. Det er et spill som inneholder like mye strategi som hell og regler, noe som gjør det til et spennende spille. Det er også så fult av strategi, fordi nesten alle kortene er synlige på bordet og spillerne bare har to kort på hånda som bare de ser. Dette gjør det til et spille spekket med drama og strategi.

Man trenger hele kortstokken når man spiller Texas Hold’em, men man tar ut jokeren før man begynner. Man begynner med å gi hver av spillerne to kort hver, som er de private kortene hver spiller har gjennom hele spillet. Disse kortene kalles også hole cards på engelsk. Resten av kortene i stokken, skal legges i en bunke midt på bordet med forsiden ned, sånn at man ikke ser hvilket kort som ligger lverst.

Avhengig av hvilken versjon man spiller, kan esset enten være det laveste eller høyeste kortet i spillet. Alle farger er like mye verdt i dette spillet. Meningen er i bunn og grunn å satse på om man er den som har den beste hånden eller ikke, noe som gjør det til et spennende strategispill.

Sånn spiller du Texas Hold’em

Når man har delt ut to hemmelige kort til hver spiller, får spillerne lov til å trekke ut fem kort hver, men disse kortene skal ligge med bildesiden opp, sånn at alle kan se dem. Flere spillere kan faktisk til og med bruke de samme kortene, hvis de ligger på bordet. Man kan i alt bruke fem kort til å utgjøre den pokerhånden man har, mens de andre kortene er irrelevante.

Ellers følger reglene ganske mye som vanlig poker og den beste pokerhånden vinner potten når spillet er over. Så enkelt er det faktisk!

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær