onsdag, juli 24, 2024
HjemKlassikereNordmenn og spillevaner

Nordmenn og spillevaner

Det å markedsføre online spill for nordmenn er noe mange finner vanskelig. Hvorfor det? Vi er jo et jovialt folkeslag med nokså naive forhold til det som befinner seg på nettet. Det stemmer- vi er et godtroende folk, og vi stoler på de aller fleste. Likevel har norske forbrukere høye forventninger ettersom den norske service bransjen stiller svært høyt.

Vi er vant til stort sett god kundeservice, brukervennlige plattformer og å få tilbudt det vi ønsker. Derfor har nordmenn høye forventninger når vi skal velge spill online. Dersom en nettside tilbyr flere spill kategorier ønsker vi en ryddig og oversiktlig nettside som er enkelt bygget opp slik at vi lett finner de automatene og bordspillene vi ønsker. Dersom vi spiller spill som krever innskudd forventer vi en god free spins uten innskudd eller velkomstbonus.

Så mye tid bruker vi på å spille online

Vi er rett og slett litt vanskelige å tilfredsstille. Heldigvis er det mange online spill og plattformer som står til våre forventninger, og som vi gladelig bruker flere timer på. En undersøkelse viser nemlig at blant gutter mellom 12 og 17 så bruker neste 20% over 6 timer på å spille hver eneste dag. Det er dermed ingen tvil om at spilling er populært blant oss nordmenn.

Mange oppgir å spille dataspill og spill på nett som en hobby og en viktig del av livet deres. Dette gjelder ikke bare gutter mellom 12 og 17, men også både kvinner og menn i en eldre alder. For mange er spilling et godt avbrekk fra virkeligheten og en måte å virkelig ta en pause på. Det å leve seg inn i en annen verden et par timer kan være helt fantastisk. Nå tenker du kanskje at dette kun gjelder gutter som aldri vil forlate barnrommet, men dette stemmer ikke. Voksne velfungerende menn spiller flere timer med Fifa i uka og velfungerende kvinner spiller poker på nett ut i de sene nattetimer. Dette kan for mange virke svært bekymringsverdig.

Fordeler ved online spilling hos barn

Norges mest kjente gamer, Joachim Haraldsen, forteller at så lenge gaming ikke går utover fysisk aktivitet, forventninger på skole eller jobb og fysisk kontakt med familie og venner, så er gaming en fantastisk aktivitet. Mange foreldre er blant annet bekymret dersom barna sitter flere timer foran PCen og spiller, enten det er Mindcraft eller Sims. Men er det egentlig noen fordeler ved å spille online spill? Her skal du få noen, mest ment i forhold til barn.

  • Forbedrede engelsk ferdigheter: mange spill har ikke muligheten til å velge norsk som språk, og mange barn får derfor et godt engelsk vokabular av å spille online
  • Samarbeid: mange spill krever at man jobber sammen som et lag, knytter bånd, stoler på hverandre og planlegger for at man skal løse et oppdrag
  • Koding og løsninger: flere av spillene krever at barna gjennomfører lett koding eller er svært løsningsorienterte for å løse oppgitt oppdrag.
  • Nettverksbygging: online spill introduserer ofte barn og unge til å jobbe og samarbeide med spillere de ikke kjenner, noe som er med på å utvikle deres kommunikasjonsferdigheter.
RELATERTE ARTIKLER

Mest populær