fredag, april 12, 2024
Hjemindymedia.noSlik overlever du dersom en heis faller ned sjakten..nei, du skal ikke...

Slik overlever du dersom en heis faller ned sjakten..nei, du skal ikke hoppe…

heis2

Hva gjør du om wiren sliter og du står i heisen i hundre og nils og førti på vei mot bakken? De fleste vil nok tippe at man skal hoppe rett før heisen treffer bakken. Men denne teorien er nå blitt motbevist av vitenskaplige forsøk. Det viser seg nemlig at dette vil føre til at du knuser ryggraden. Og det overlever man neppe på lang sikt. Så det er rett og slett ikke å anbefale. Det er slik at kraften heisen treffer bakken med vil være så stor at gode råd blir dyre.

Du skal heller ikke sitte, ettersom da får du all kraften gjennom kroppen på feil måte. Så du dør trolig momentant.

Det viser seg at det man skal gjøre i en situasjon med en fallende heis er å legge seg på rygg midt i heisen og stramme alle muskeler. Dette gir deg størst sjanse til å overleve og få minst mulig skader. Du bør samtidig dekke til ansiktet, ettersom ting vil falle fra taket. Høres dette greit ut?

heis2

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær