onsdag, juni 12, 2024
HjemSisteForskning: Slik vil livet på jorden være i 2116. Skyskrapere en mil...

Forskning: Slik vil livet på jorden være i 2116. Skyskrapere en mil høye og undersjøiske byer. Se bildeserien!

Om man ser på nyhetsbildet for tiden, så er ikke fremtidsutsiktene for verden så veldig positive. Men ut fra denne fakta-analysen fra en gruppe urbanister i tenketanken Smart Things, så vil vi få et mer oversiktlig og tryggere samfunn. Og flere hverdagsoppgaver vil bli mye enklere. Gruppen kommer med følgende spådommer, de fleste ganske interessante og nyskapende:

1. Når du reiser på ferie, så vil du ta med deg huset ditt. Det vil kunne løftes av en drone og det er lett å frakte det med seg. Se bilder på neste side.

2. Det vil være skyskrapere som er en mil høye. Men de kan like godt gå en mil ned i jorden og det vil være fullstendige samfunn under bakkenivå der man er selvforsynte og ikke er avhengig av å bevege seg opp i dagslys. Lys ordner man på andre måter.

3. Vi får også undervannbyer og fullstendige samfunn under havoverflaten. Man henter både energi og næring fra havet.

4. 3-D printing vil være et essensielt element i det nye samfunnet. Man vil 3-D printe alt fra bygninger til biler og mat. Og alle kan gjøre dette selv og skape sin egen hverdag.

Fremtiden og mulighetene vil være fantastisk, i følge urbanistene. De har laget flere bilder og illustrasjoner av hvordan samfunnet vil se ut. Og det er ganske spennende og nyskapende.

Gå til neste side for å se fremtidens byer, hus og samfunn!

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær