onsdag, juli 24, 2024
Hjemindymedia.noHva gjør DU mot mobbing?

Hva gjør DU mot mobbing?

bully
Alex på 12 år ble utsatt for grov vold og mobbing. Hva hadde du gjort om du så dette?

«The Bully Project» er en sterkt voksende organisasjon i USA. Men bakgrunnen for at organisasjonen ble stiftet er tragisk.

Tyler Long tok sitt eget liv i 2009. I etterkant kom det frem at mobbing over tid var årsaken. De som gikk i klassen hans tok klærne hans mens han var i dusjen. De låste han inne i bøttekott og trakasserte han fysisk og psykisk. Det tragiske utfallet var en av årsakene til dokumentaren Bully som kom ut i 2011. Der møter vi foreldrene hans som forteller om den forferdelige hverdagen og hvordan livet har vært for dem i etterkant. Foreldrene jobber nå i samarbeid med «The Bully Project» og reiser rundt om i USA for å fortelle historien og for å ta opp kampen mot mobbing.

I dokumentaren møter vi også 12 år gamle Alex som blir følges av et filmkamera gjennom en lengre periode på skolen. Alex er beskjeden og har vanskelig for å få venner. Mobbingen starter allerede på skolebussen der han blir slått, lugget og kvelt. Alt dette skjer hver dag og en lengre periode. De som filmer prøver å holde seg i bakgrunnen. Men de må til slutt gripe inn ettersom de mener at Alex er i livsfare. Skolen vet om problemet, men gjør veldig lite, utfra det som blir presentert i dokumentaren.

I dokumentaren blir også flere andre tragiske skjebner presentert. Nå har det gått noen år siden filmen kom ut, og den skapte stor oppstandelse i USA. Og dette ble bakgrunnen for «The Bully Project» som nå er blitt en folkebevegelse mot mobbing. Det blir holdt møter og arrangementer rundt om i hele landet og flere kjendiser har også engasjert seg i organisasjonen. Foreldrene til de som var med i dokumentaren har jobbet målrettet for å få saken på dagsorden, og de er nå med på å endre livet til andre mobbeofre gjennom sitt arbeid.

Dokumentaren er sjokkerende, og vi anbefaler at du ser den i sin helhet. Under er et utdrag av filmen, og i tillegg får man se hvordan folkebevegelsen mot mobbing reiser seg og skaper holdningsendring.

Men først og fremst bør dette være en oppvekker for oss alle. De færreste er bøller i den forstand som i dokumentaren, men det er alltid et medmenneske i vår omgangskrets som kan trenge en venn. Og det at vi tar et positivt ansvar for de rundt oss kan være livsendrende for de som er ensomme eller som blir mobbet.
Tar du ansvaret og utfordringen?

[fb_bar_share]

[fb_bar_like]
[fb_like_page]

Kilde: The Bully Project

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær