onsdag, juli 24, 2024
Hjemindymedia.noDette 3200 år gamle treet er så stort at det ikke har...

Dette 3200 år gamle treet er så stort at det ikke har vært mulig å fotografere tidligere! Se hvordan det første bildet ble.

Dette 3200 år gamle treet ligger i Sierra Nevada fjellene i California. Det har fått tilnavnet «Presidenten» på grunn av størrelsen og den majestetiske fremtoningen. Treet er så stort at det aldri har vært fotografert i sin helhet tidligere. På grunn av utviklingen i fotoutstyr og økt kompetanse, så gjorde en gjeng med fotografer fra National Geographic et forsøk på å ta verdens første bilde av «Presidenten». Med på laget hadde de flere vitenskapsmenn.

Se på de fantastiske bildene og legg merke til hvor små og ubetydlige menneskene ser ut. Dette treet har stått på samme sted i 3200 år og opplevd klimaendringer, stormer, branner og jordskjelv. Likevel så vokser det som aldri før. Faktisk øker massen i treet med en kubikkmeter per år.

Se de fantastiske bildene og les om hva som måtte til for å klare å måle størrelsen og massen på giganten. Nederst i saken ligger det første bildet som noen gang er blitt tatt av dette underverket av et tre.

Se hvor små disse menneskene er i forhold til «Presidenten. Dette setter ting i perspektiv.
tre1

Presidenten er rundt 76 meter høy, og har en masse på hele 13716 kubikkmeter.
tre2

Omkretsen på stammen er nærmere ni meter, og treet har to billioner barnåler. Dette er mest i hele verden.
tre3

tre4

Treet vokser med rundt en kubikkmeter per år. Ikke verst for en plante på 3200 år. Tresorten heter Giant Sequoias vokser kun i spesielle områder.
tre5

tre6
Fotografene måtte rigge seg opp med et spesielt kransystem for å kunne klare å ta fotografiet.tre7

 

Her er det første bildet som noen gang er tatt av dette enorme treet. Fantastisk, synes du ikke?
tre8

[fb_bar_share]

[fb_bar_like]
[fb_like_page]

Kilde

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær