fredag, mai 24, 2024
Hjemindymedia.noEr du mye innom voksensider på internett kan du blir det neste...

Er du mye innom voksensider på internett kan du blir det neste utpressingsofferet. Kjenner du noen som bør bli redd nå?

utpressing

Det er den siste tiden kommet flere anmeldelser i USA fra fortvilte brukere av voksensider med lugubert innhold. Det store flertall av disse anmeldelsene er levert av unge menn som er den største brukergruppen til disse sidene. Grunnen til anmeldelsene er at hackere har funnet en ny gullgruve. Nemlig å hacke seg inn på webkameraet til vanlige personer og filme alt som skjer foran skjermen. I flere situasjoner har dette altså vist seg å føre til ganske avslørende bilder og filmer. Hackerne setter webkameraet på filming så raskt datamaskinen slåes på og i mange av tilfellene har det altså blitt tatt forholdsvis flaue filmsekvenser av de uheldige eierne av datamaskinen mens de er inne på såkalte voksensider. Vi skal ikke gå inn i detaljene i dette, men dere kan selv tenke dere. Ikke en ønskesituasjon for noen akkurat å bli filmet med hendene i buksen eller det som verre er.

Etter at bilder eller film er tatt, så får den uheldige eieren av datamaskinen med webkamera en henvendelse på epost eller facebook med bilde av seg selv i et meget uheldig situasjon. Og beskjeden er enkel:
– Enten betaler du eller så legger vi ut filmen eller bildet av deg på internett og sender linken til alle dine venner på Facebook. Vi har forresten allerede lagret vennelisten din.

Det er lett at panikken tar overhånd i en slik situasjon, og pengene sitter nok løst hos de fleste om det gjelder å unngå en slik type oppmerksomhet. Å anmelde dette til politiet har ellers vært nytteløst for de fleste. Ingen er blitt arrestert for slik utpressing enda. Og de fleste av utpresserne oppholder seg i andre land og kan ikke arresteres.

Så konklusjonen er klar. Skal du innom slike sider heretter, så lim noe foran webkameraet. Ikke verdt å ta noen sjanser heretter. Du er herved advart!

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær