onsdag, juli 24, 2024
Hjemindymedia.noStatistikk: De kule kidsa i klassen blir tapere senere i livet. Kjenner...

Statistikk: De kule kidsa i klassen blir tapere senere i livet. Kjenner du noen kule kids?

kul1

Joseph Allen er professor i psykologi ved universitetet i Virginia. Han har hatt et større forskningsprosjekt der han har undersøkt hvordan det har gått med de som av klassekameratene definerte som trendsettere og kule i tenårene. Og resultatene er skikkelig ukult for de som er kule på ungdomsskolen. Statistikken er nemlig brutal for denne gruppen. Nesten uten unntak er fremtidsutsiktene for denne gruppen veldig dårlige viser forskningsresultatene.

– Det som er mest fremtredende er at den typisk utagerende tenåringsoppførselen med smårebelske tendenser er det som gjør disse ungdommene populære det er dette som gjør de til trendsettere. Det som skaper problem for disse personene er at de blir vant med at slik oppførsel gir positiv respons. Og dette gjør oftest at denne oppførselen blir forsterket. Dette fungerer bra i ungdomsskolealder og delvis også på videregående. Problemet er at etter denne livsfasen er over, så stiller samfunnet helt andre krav. Og da blir slik type oppførsel etter hvert selvdestruktiv og den fører til dårlige prestasjoner under utdanning og i arbeidslivet. Forskningen viser at disse personene ikke klarer å slutte med denne oppførselen og at dette blir deres skjebne, forteller Allen.

Med andre ord, om man oversetter dette til norske forhold: De kule kidsa som du hadde lyst til å være på ungdomsskolen kommer trolig til å endre opp som faste klienter på NAV eller i beste fall legge seg på rygg i Big-Brother på den TV2-kanalen jeg ikke husker navnet på og som ingen ser på.

Konklusjonen er altså til kulere du er i tenårene til mindre kul blir du senere i livet. Så om du ikke er en trendsetter i ungdomsårene, så fortvil ikke. Du kommer til å blir dødskul når du bikker tretti.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær