fredag, mai 24, 2024
Hjemindymedia.noBle frastjålet Iphonen. Ble kjendis i Kina og fikk en venn for...

Ble frastjålet Iphonen. Ble kjendis i Kina og fikk en venn for livet!

Denne fantastiske historien hendte amerikaneren Matt Stopera. Det hele begynte med at han ble frastjålet Iphonen sin.
– Denne helt sinnsyke historien startet i januar. Så ble den bare å sykere og sykere for hver dag. Hadde jeg ikke kunnet dokumentere det som har skjedd, så hadde ingen trodd meg, forteller han til Buzzfeed.

Det hele startet da Matt satt å drakk øl å sin favorittbar i East Village i New York. Etter en stund oppdaget han at Iphonen hans var borte. Den hadde ligget på bordet hele tiden, noen hadde tatt den. Han forsøkte å ringe den. Men telefonen var avslått. Og han så den aldri mer.

Ett år senere satt Matt og gikk gjennom fotografiene han hadde tatt med sin nye Iphone. Da han var inne på Iclouden sin, så lå der 20 bilder han aldri hadde sett før.
12
De fleste av bildene var av en person og et appelsintre. Først forstod ikke Matt hva som var skjedd, men så innså han etter hvert at bildene måtte være tatt med hans gamle Iphone, som ble stjålet. Etter hvert kom det flere og flere bilder. Mellom annet dukket det opp flere hundre bilder av fyrverkeri.3

Matt snakket tilfeldigvis med en venn om de mystiske bildene, og han hadde en interessant teori.
– Iphonen din er i Kina. Det er der alle stjålne telefoner ender opp.
Senere kom et par litt skremmende bilder, og Matt begynte å bli litt bekymret for personen som hadde telefonen hans.45

Etter en stund skrev Matt en artikkel om saken på det virale nettstedet Buzzfeed. Artikkelen fikk overskriften «Hvem er denne mannen, og hvorfor dukker han opp på min telefon?». Da begynte ting å skje. Innen få timer eksploderte saken på nett. Det ble raskt slått fast at mannen var kinesisk, og saken ble oversatt og lagt ut i kinesiske medier. I tillegg tok den helt av på Weibo, som er Kina sitt svar på Twitter. Innen kort tid prøvde «halve Kina» hjelpe Matt med å finne den mystiske appelsin-mannen.67

Innen kort tid ble Matt og appelsin-mannen den mest omtalte saken i Kina. ( Og det sier en del..)8

Han fikk tusenvis av tweets fra Kina, og han ble fortalt at han var en stor kjendis der nå.910

Noen få timer senere finner de appelsin-mannen.12

Matt registrerte seg på Weibo, og fikk over 100 000 følgere på en uke. 11
Og Matt får også kontakt med appelsin-mannen. Det kinesiske internett døpte appelsin-mannen raskt om til «Brother Orange. Ordet «bror» er et ord som brukes om folk man har stor respekt for. Matt begynner å snakke med sin nye bror på internett, og han blir etter hvert invitert til å komme på besøk til Kina. Datoen blir satt til 18.mars. De ser begge frem til å møtes. Saken vokser og vokser i denne perioden. Faktisk er det flere av deres fans som vil at de to skal bli forelsket og bli et par..men dette er ikke en kjærlighetshistorie. Det er en historie om en fantastisk reise og en vennskap.[fb_bar_share]13

Matt må innom fire flyplasser før han lander i Kina. Underveis merker han at han blir gjenkjent av fans, og en kvinne på flyet kommer bort til han og spør om han er Matt og gir han et brev. Men det var bare en liten forsmak på hva det betyr å være kjendis i Kina.15

Byen Brother Orange bor i heter Meizhou, og det er avtalt at Matt skal bli hentet på flyplassen. Matt hadde bestilt hotell, men blir overtalt til å bo hos appelsin-mannen og hans kinesiske venn har lagt opp et hemmelig program for hele oppholdet. Da han kommer til bagasjebåndet begynner fotoblitzene å blinke og det er et sinnsykt presseoppbud med tv-kameraer og journalister. I tillegg er hele hallen full av fans som har tatt turen for ønske han velkommen til Kina.14161819

Matt ble helt overveldet og nesten redd av alt oppstyret.

Han får etter hvert kastet seg inn i bilen sammen med «Brother Orange» og får virkelig oppleve hvordan det er å bli forfulgt av paparazzier. I bilen får han vite historien om telefonen sin. Det startet med at broren til appelsin-mannen kjøpte den på et marked for brukte telefoner. Den hadde kommet til markedet fra Hong Kong. Da Brother Orange fikk telefonen var det fortsatt bilder av Matt på den. Og ikke nok med det, tyven hadde også tatt en selfie! Da de kom frem til hotellet, så stod det et stort presseoppbud og ventet. Matt går rett på rommet og legger seg, sjokkert over dagens hendelser.

Dagen etter blir Matt vekket tidlig, og han får beskjed om å pakke tingene sine. Han blir litt forsinket ettersom alle som jobber på hotellet vil ta selfies sammen med han. Første stopp er restauranten til appelsin-mannen. Denne restauranten har i løpet av denne perioden skiftet navn til «Brother Orange», og det står et helt sinnsykt presseoppbud også her og venter på Matt:
2122

– Jeg fikk de samme spørsmålene igjen og igjen. Nå forstår jeg hvorfor Madonna blir så forbannet når hun må svare på de samme spørsmålene tusen ganger, forteller Matt i ettertid. [fb_bar_share]
Etter intervjuene er det en symbolsk seremoni der det blir plantet en appelsintre utenfor restauranten. 242627

Deretter var det flere offisielle besøk. Pressen fulgte etter også da Matt og Brother Orange tok et gjørmebad. 2829
Ut på kvelden reiser de hjem til Brother Orange og spiste kveldsmat og drakk te.

Ny dag, nytt hotell. Og pressekonferanse (!). Det viser seg at Matt er større enn Britney Spears i Kina, men at pressekonferansen bare er en pre-pressekonferanse.31
Over alt er det fans med «We love Matt» plakater og folk hyler og roper når de ser han. Hver gang Matt sier noe på kinesisk så jubler folk. Hver gang Matt sier noe på engelsk så jubler de også. Brother Orange er tydeligvis en god forretningsmann. Det viser seg at Matt har promotert en hel haug med kinesiske produkter underveis. Da uten å vite det ettersom alt står på kinesisk. Mellom annet er han nå talsperson for en lokal kinesisk brennevin, uten at han oppdaget det før han kom hjem til USA.33

Folk vil også at Matt skal kysse babyene deres. Pressen følger med:34

Matt innser etter hvert at Brother Orange er en fantastisk fyr med en herlig humor. Han spøker med pressen og finner på sprell hele tiden. Matt begynner virkelig å sette pris på hans vennskap. Og språkbarrieren blir etter hvert mindre og mindre.3536

Dette møter de forresten utenfor en kinesisk nattklubb:37

Og så er det natt.

Neste dag blir Matt ambassadør for byen Citaslow. Han gjennomfører skolebesøk:38

Og han plukker te rett fra treet:40

Kvelden avsluttes med karaoke.41

Den femte dagen er det sightseeing. Pressen følger fortsatt etter Matt og Brother Orange:43

Det er helt sykt at alt dette skjer kun fordi jeg mistet Iphonen min, tenker Matt. Mens han reklamerer for en kinesisk vin:44

Den sjette dagen stod ikke pressen og ventet utenfor. Da først fikk Matt lære Brother Orange å kjenne. Hans kinesiske venn hadde hatt mye motgang de siste årene. Han flyttet tilbake til landsbyen han kom fra for å ta seg av sine foreldre. De døde begge i 2012. Han investerte deretter i en fiskebåt, men myndighetene endret reglene slik at han mistet fiskekvoten. Deretter startet han restauranten. Og forhåpentligvis vil all publisiteten gjøre at den går bra. Matt fikk videre se hvor hans kinesiske venn vokste opp, hvilke tre han klatret i da han var liten gutt og de gikk i tempelet for å vise respekt for hans forfedre. Matt fikk stor respekt for sin nye bror og kulturen i løpet av denne dagen. Og de kaller nå hverandre for bror. Som tidligere nevnt, dette er en stor ære i kinesisk kultur.46

Den sjuende dagen skal Matt reise. Han skulle egentlig reise alene til Beijing. Men de to ønsker ikke å skilles før de må. Så Brother Orange blir med på reisen til Kinas hovedstad for å si farvel på flyplassen.47

De to får også sett mer av Beijing dag åtte. Brother Orange har ikke vært der så mye tidligere. Så dette er en ny opplevelse for han også.48

De to stikker også innom internettselskapet Weibo. Deres historie er blitt sett 70 millioner ganger på det kinesiske nettstedet!49

Dag ni går flyet til Matt.51

Matt er sikker på at de to vil møtes igjen. Det er ikke et spørsmål om, men når.
– Dette var skjebnen og jeg tror at dette var noe som var ment skulle skje oss, avslutter han. Han planlegger en ny artikkel når de møtes neste gang.

[fb_bar_share]
[fb_like_page]

Kilde

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær