onsdag, juli 24, 2024
HjemSisteOppdaget at han kunne ha minus på kontoen sin, tok ut to...

Oppdaget at han kunne ha minus på kontoen sin, tok ut to millioner!

En mann på 26 år i Australia hadde rundt 50 000 kr i gjeld, og ettersom han ikke likte at banken trakk avdrag hver måned, så byttet han like godt bank. Etter at han hadde fått seg ny bankkonto, så oppdaget han noe merkelig. Nemlig at han kunne ta ut ubegrenset i minus på kontoen sin fra minibanken. Han begynte veldig forsiktig. Men innså etter hvert at det ikke var noen grense. Så etter at han hadde shoppet klær for noen titusen, så begynte ting å ta av. Det ble en ny bil til en halv million og mye fester.
– Jeg skal innrømme at det gikk en del til kokain også, innrømmer han.

Da banken etter hvert oppdaget hva som foregikk, så skyldte han godt over to millioner kroner i usikret kredittkort gjeld. Og rentene der er jo ganske betydelige. Så det hele endte med at banken tok affære og gikk til politiet med saken. Men hva tror du skjedde?

Det som første skjedde etter at mannen ble anmeldt til politiet av banken var at han ble tiltalt og arrestert. Han ble i utgangspunktet dømt for svindel i fire år. Men i ankesaken så mente retten at dette var bankens feil like mye som mannen sin feil. Og dermed ble han frikjent etter å ha sittet inne to måneder. Han er nå ute av fengsel, men kan ikke fortsette luksuslivet som tidligere. Men livserfaringen er mer viktig enn pengene forteller han.
– Jeg har faktisk mer drag på damene nå med 200 kr i lomma enn jeg hadde da jeg kastet rundt meg med penger. Jeg er blitt mye mer reflektert og er blitt en mer tilstedeværende person, så dette har hatt positive effekter, forteller han.

Bare synd for han at han er personlig konkurs og ikke får utbetalt mer enn et minimum for å klare seg de fem neste årene.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær