fredag, april 12, 2024
Hjemindymedia.noTrodde du virkelig på at en villhund ville berge en nyfødt baby?...

Trodde du virkelig på at en villhund ville berge en nyfødt baby? Mye tyder på at denne historien var falsk.

bergbaby

For noen uker siden ble newsfeeden på facebook oversvømt av en utrolig rørende historie. En hund hadde «berget» en nyfødt baby og tatt den med til nærmeste hus. Babyen ble da kjørt til sykehus og berget i siste liten. Hunden var en helt og menneskets beste venn. Akkurat det folk vil høre selvsagt. For det å høre det som er den mest sannsynlige årsaken til at en villhund har en nyfødt baby i munnen er ikke så hyggelig lesning.

Det er nettsiden Examiner.com som tar opp denne problemstillingen. De har undersøkt kildene i saken. Som var oppgitt som en avis i Saudi-Arabia. Det viser seg at ingen aviser i landet har publisert saken med noen kilder. Det var avisen Sada som skrev saken, men da som en viral sak uten henvisninger. Examiner.com har også sjekket med sykehus i landet om noen har mottatt en baby i en slik situasjon siste måneder. Dette har heller ikke skjedd.

Så konklusjonen er i alle fall at ingen hund har berget noen baby i Saudi-Arabia. Det vi vet er et faktum i flere land, f.eks i India, er at det er et betydelig villhund problem. Og at disse ved flere anledninger har angrepet barn som er større enn denne babyen. Så det sannsynlige er at bildet er av en villhund som har funnet en død baby og trolig ser på den som sitt neste måltid. Det er slett ikke uvanlig at babyer blir lagt ut for å dø, ettersom konsekvensene for å få barn utenfor ekteskap er så enorme før mødrene det gjelder. Dermed kan man konkludere med at denne historien har en helt annen og tragisk bakgrunn enn det som er blitt presentert tidligere. Men å presentere en sak om en hund som spiser babyer er vel kanskje ikke en god sak?

berg2

berg1

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær