mandag, april 22, 2024
Hjemindymedia.noSlik vil veiene kanskje se ut i fremtiden

Slik vil veiene kanskje se ut i fremtiden

Downtown Sandpoint 2 - small

Tenk deg at oppkjørselen til huset ditt, alle veiene du kjører på, parkeringsplasser og utendørs idrettsbaner utnyttet solens energi til lysende veimerking, oppvarmede og isfrie veier året rundt, lading av el-biler mens de kjører + ekstra energi som kan føres tilbake til strømnettet.

For godt til å være sant?

Kanskje, men noen mener der er fullt mulig, og jeg mener det er verdt å prøve ut. Det gjør forøvrig også de amerikanske veimyndighetene som skal bygge en Solar Roadway som prototyp.

Hva er Solar Roadways?

Det amerikanske ekteparet Scott og Julie Brusaw har utviklet Solar Roadways med sekskantede høyteknologi solcellepaneler i glass. Glassplatene tåler tungtrafikk og legges som fliser på veiene. De utvikles for det meste av resirkulert materiale, gir bedre veigrep enn tørr asfalt, inneholder elektronikk med trykkfølsomme sensorer og LED-lys for oppmerking og varsling i veibanen, i tillegg til mulighet for varme som smelter is og snø, hvis vi skal tro oppfinnerne.

Et stort dugnadsprosjekt, les mer om dugnad her: dugnad

Se reklamefilmen nedenfor og vurder selv. 

[vcyt id=qlTA3rnpgzU#t=304]

Via: Levebevisst.no

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær