søndag, juli 21, 2024
Hjemindymedia.noHar du noen gang vurdert å slutte å sove? Her det som...

Har du noen gang vurdert å slutte å sove? Her det som hadde skjedd med deg etter noen dager…

De fleste av oss har vel kjørt en «all nighter» inn mellom i eksamensperioder eller etter en sen natt på byen. Men hva ville skje om du sluttet å sove i lengre perioder? I forskningsprosjektet Ted-Ed ble det gjort forsøk med personer som sluttet å sove. Og hvordan kroppen reagerer på mangel på søvn er både interessant og skremmende. Allerede etter 24 timer så mister man fokus og konsentrasjon på flere måter. Mellom annet slet mange med å identifisere flere objekter i blinde. Dette klarte de enkelt da de var uthvilte.

De som klarte å holde seg oppe i tre dager begynte å utsette seg for helsefare. Symptomene var at personene ble irritable, mistet koordinasjonsevner, hukommelsestap, psykiske skader og hormonendringer i kroppen. Med andre ord ganske alvorlige konsekvenser.

Gå videre til neste side for å få vite om hva slags sykdommer du kan få om du holder deg våken lenger enn tre dager og se videoen fra eksperimentet.

RELATERTE ARTIKLER

Mest populær