conspiracy-theories-that-businessInternett har gjort det meget enkelt å publisere mange forskjellige ting på nettet, og gjennom bygging av lenker, salg av effekter, eller promotering av reklame, er det mulig å tjene penger på slike ting. Dette er selvfølgelig i orden, men det burde også vekke en mistanke om at mange som publiserer, i hovedsak gjør dette for å tjene penger, og at sannheten er noe som ikke er så viktig. Det viktigste er nemlig å fortelle de villeste historiene, og på det viset sikre seg oppmerksomhet og gevinst.

Alex Jones er et kron-eksempel

Mange har sikkert hørt om Infowars og Alex Jones. De som ikke kjenner ham kan forholde seg til en kort beskrivelse av mannen, og hans fremgangsmåte. Jones er en bajas som ofte har opptrådt med en megafon på gata, han skriker så til sine ‘intervjuobjekter’ og forbanner de, fordi de ikke vil snakke med ham. Han rasjonaliserer grunnen for at de ikke vil snakke med ham, på dette viset, at det ikke er fordi han oppfører seg som en gal idiot, men fordi folk er redde for hans kritiske blikk, og analytiske skarpsinn. Stilen er blitt populær, og det som startet som et enkelt radioprogram, med reklameavbrekk, for mange år siden, har i dag utviklet seg til en større media-organisasjon.

Hovedmålet for Jones, er å bekjempe Illuminati, en hemmelig organisasjon, som Jones sier, forsøker å styre alt, og som forsøker å skape det som Jones omtaler som New World Order, en hemmelig gruppe som skal beherske verden og slavebinde oss alle.

God underholdning – dårlige nyheter

Det er ikke tvil om at Alex Jones sine historier er god underholdning. Det kan sammenliknes med å fortelle veldig troverdige spøkelseshistorier, som skremmer vettet av barn, og som setter fantasien i spinn. Beviser eller kildekritikk finner man derimot sjeldent hos Jones og hans likemenn. Det betyr ikke at han alltid tar feil, men det betyr at man ikke har noen garanti for at det er riktig.