I den pågående konflikten i Syria fortelles det mange forskjellige historier. Mange spørsmål blir ikke stilt, og som regel forklares ikke sammenhengene som førte til krigen, på et fornuftig vis.

ISIS ble født ut av jorden?

isisDet første som er merkelig er ISIS, den Islamske Staten i seg selv. Ingen kan svare på hvordan det er mulig at en stridsdyktig og fungerende hær kan oppstå ut av intet, i et land som fortsatt er okkupert av amerikanske styrker. Plutselig var de der, med splitter nytt utstyr, samt mye amerikansk og NATO-materiell. De var umulige å stoppe i Irak, og de brukte oljeressursene i Nord-Irak for å angripe Syria. Den amerikanske Hæren, som hadde slått Saddams styrker i løpet av noen uker, kunne ikke forsvare seg mot ISIS, og dette i løpet av flere år. Er ikke det merkelig?

ISIS angriper ikke Israel

På grensen til Israel sluttet ISIS sin fremrykking. Det finnes flere bilder av israelske soldater som fredelig holder vakt ved grensen, kun få meter fra tilsvarende vakthold fra ISIS. Dette indikerer at målsetningen for fremrykkingen kun var å slå ut den russiske allierte Syria. Det ryktes også at israelske kjøpmenn bedrev heleri med den oljen som kom fra Nord-Irak.

Senator McCain på besøk

Den amerikanske dødsengelen har et navn, og det er McCain. Der hvor han dukker opp, bryter det ut krig og konflikt. Påskuddet for McCains besøk i Syria, var at han skulle møte den ‘demokratiske opposisjonen’. Bilder viser likevel at de samme ‘demokratene’ er ledende figurer i ISIS sitt hierarki, som har stusset skjegget for anledningen.

Når man så ser på de siste frislippene av dokumenter fra Wiki-Leaks, så blir bildet mer tydelig. Det er i dag klart at Hillary Clinton, i sin funksjon som utenriksminister for Obama-regjeringen, solgte våpen til mellommenn i Saudi-Arabia, og i andre gulfstater, med den hensikt å utstyre ISIS. Det samme gjelder for andre europeiske selskaper, som utstyrer Saudi-Arabia med våpen.