chem-trailsDet finnes mange folk i verden som ikke forstår ting. Alle har tema og ting som de ikke har greie på, og det er ganske vanlig. Det virker likevel som om noen har mindre evner enn andre, og at de derfor oppsøker halvreligiøse eller fantastiske forklaringer for å forstå sine omgivelser. En viss andel overtro, og udokumenterte antagelser har vi sikkert alle, men noen ganger tar det helt av, i forsøk på å fylle kunnskapshull. Ofte så er hovedproblemet at man ikke er så stødig i naturfag.

Chem-trails er et forsøk på å forgifte oss?

Mange mener at de hvite kondensskyene som man kan se etter fly, er et forsøk på å spre kjemikalier som er skadelige for mennesker. Den vanlige forklaringen på disse skyene, er likevel noe enklere. Når fly forbrenner drivstoff slippes det ut små partikler, og oppe i den kalde luften, gjerne på 10 000 meters høyde, samles det så fukt rund disse partiklene. Det er altså en blanding av vanndamp og eksos.

Men, det finnes også kjemikalier som spres i luften. Man kan både sprøyte gift, gjerne mot mygg og parasitter, og man kan sprøyte andre kjemikalier fra fly. Om man for eksempel ønsker å stanse skyer over en åker, slik at det regner. Likevel har massedøden etter sprøyting, blant mennesker, uteblitt.

Faktiske ‘chem-trails’ etterlater merkbare spor

Om man ønsker et eksempel fra den grusomme virkeligheten, kan man se på bruken av sprøytemiddelet Agent Orange som ble brukt for å bombe Viet-Nam og Indokina under Vietnamkrigen. Her var hovedmålet å ødelegge avlingene, og sulte hjel befolkningen som USA førte krig mot. Dette førte til sult i hele regionen. Folk flokket til byene, hvor amerikanerne delte ut mat, og kunne kontrollere befolkningen i en viss tid. De sene virkningene av Agent Orange er nesten verre. Stoffene fører til mutasjoner og gen-defekter som forplanter seg i flere ledd.